Anneke Peeters

Onderwijsassistent

Jaren geleden heb ik voor mijn studie SPW stage gelopen op de “St. Jan”. Ik weet nog dat ik erg nerveus was om met deze doelgroep te gaan werken.

Maar na mijn stage wist ik het zeker, dit wilde ik gaan doen. Omdat er geen vacature was, ben ik voor “SDW”  op een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapte ouderen gaan werken. Zo heette dat toen nog. Via via hoorde ik dat er zorgbegeleidsters van “SDW” werden gevraagd en mocht ik weer terug aan de slag bij de “St. Jan”. Ik kon mijn geluk niet op toen er vacatures vrij kwamen voor onderwijsassistentes en dus echt aan de slag kon in het onderwijs.

Ik werk nu al enige tijd met veel plezier hier op school, heb inmiddels ook de studie leerkrachtondersteuner afgerond en blijf steeds op zoek naar uitdagingen binnen dit onderwijs.

Ik geniet van de leerlingen, als zij aan het eind van de dag met een goed gevoel naar huis gaan. Als ik ze wat bij heb kunnen brengen op didactisch of sociaal gebied of ze een stukje zelfstandigheid heb kunnen bijbrengen, dan ga ik met een voldaan gevoel naar huis.

U kunt mij mailen via a.peeters@kporoosendaal.nl